Kritika medijskih izviješća s Bliskog istoka i o Bliskom istoku, s posebnim osvrtom na hrvatske medijeZAŠTO JE NASTAO OVAJ BLOG


E-mail this postZapamti me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Da vidimo što Tarik Kulenović kaže u svojoj kolumni od 26. ožujka 2004. godine:
Izraelski vojnici su u atentatu ubili šeika Ahmeda Yassina, osnivača i duhovnog vođu Hammasa, palestinskog oslobodilačkog pokreta

Prema programu Hamasa, Kulenovićevo "oslobođenje" podrazumjeva uništenje države Izrael i totalnu eliminaciju židovske populacije, bilo protjerivanjem, bilo masakrom, i pretvaranje "Palestine" u islamsku državu u kojoj ne bi bilo mjesta ni za Arape kršćane. Hamasova povelja. Kulenović ima čudnu definiciju slobode...
Izrael, mala rasistička i antisemitska država na obali Sredozemnog mora već desetljećima predstavlja izvor nestabilnosti u regiji.

Rječnička definicija antisemitizma jest: an·ti-Sem·i·tism (nt-sm-tzm, nt-) KEY NOUN: Hostility toward or prejudice against Jews or Judaism. Discrimination against Jews.
Agresivna rasistička politika, praćena cionističkom, u suštini nacional-socijalističkom doktrinom o superiornosti Židova, pokrenula je mnoga zla na Bliskom istoku, onemogućujući normalni život i demokratski razvitak regije.

Standardna metoda dezinformacije je optužiti žrtvu za ono sto agresor čini; istu metodu je koristio Hitler u Sudetima, optužujući Čehoslovačku za nasilje nad sudetskim Njemcima, istu metodu koristi Kulenović optužujući Izrael za antisemitizam i nacionalsocijalizam. Citat Hamasove Povelje:
Article Twenty-Two: The Powers which Support the Enemy. The enemies have been scheming for a long time, and they have consolidated their schemes, in order to achieve what they have achieved. They took advantage of key elements in unfolding events, and accumulated a huge and influential material wealth which they put to the service of implementing their dream. This wealth [permitted them to] take over control of the world media such as news agencies, the press, publication houses, broadcasting and the like. [They also used this] wealth to stir revolutions in various parts of the globe in order to fulfill their interests and pick the fruits. They stood behind the French and the Communist Revolutions and behind most of the revolutions we hear about here and there. They also used the money to establish clandestine organizations which are spreading around the world, in order to destroy societies and carry out Zionist interests. Such organizations are: the Freemasons, Rotary Clubs, Lions Clubs, B’nai B’rith and the like. All of them are destructive spying organizations.

Kulenović dalje kaže:
Drugi svjetski rat i otkriće razmjera holokausta nad europskim Židovima stvorio je u svjetskom javnom mnijenju klimu simpatije prema Židovima koja je kulminirala u Ujedinjenim narodima odlukom da se Palestina, tada britanski protektorat, podijeli na židovsku i palestinsku državu. Cinično, bilo je to i dovršenje Hitlerovog "konačnog rješenja", jer se većina preostalih europskih Židova odselila u Izrael.

Kulenović cinično tvrdi da je Hitlerovo konačno rješenje čišćenje Europe od Židova. Nije. Konačno riješenje je čišćenje svijeta od Židova i Židovi su našli utočište od masakara u Izraelu. Holokaust se nije zavrsio kapitulacijom Njemačke, oko 40 000 Židova je pobijeno u Poljskoj nakon 2. svjetskog rata; slično se spremalo i u arapskim državama, iz kojih je skoro milijun Židova pobjeglo u Izrael.
Cionisti su urlali "Zemlja bez naroda za narod bez zemlje" a Palestince, koji u kontinuitetu žive u Palestini od pamtivijeka (Oni su biblijski Filistejci koje Mojsije i ekipa susreću u "Obećanoj zemlji"), nitko nije ništa pitao.

Ovo je notorna laž. Palestinci nemaju veze sa Filistejcima (indoeuropski narod, dio tzv. "pomorskih naroda", koji u Kanaan dolazi otprilike istovremeno s Izraelcima). Kulenović očigledno namjerno falsificira povjest.
Dok se u Nűrnmbergu sudilo nacistima, njihove nekadašnje žrtve su na isti način postupale s drugima. Zaluđeni idejom vlastite superiornosti, Izraelci su Palestince počeli tretirati kao nižu vrstu, kojima je, kao i životinjama, svejedno gdje su. David Ben Gurion, Golda Meir, Menachem Begin, da ne spominjemo izraelske generale, davali su brojne izjave o tome kako Palestince ne treba tretirati kao ljude.

Kulenović, jasno, ne daje niti jedan citat, niti jednu takvu izjavu.
Destrukcija, teror, protjerivanje, ponižavanje, eksploatacija riječi su koje možemo vezati za izraelsku politiku. Izrael jeste demokracija, no za Židove. Za druge, riječ je o najcrnjoj diktaturi temeljenoj na rasizmu i eksploataciji.

Jasno, Kulenović opet ne navodi niti jedan dokaz za svoje odvratne optužbe.
Pokušavajući zamaskirati takvu politiku, židovske organizacije optužuju sve i svakoga za antisemitizam.

Jedan kojeg se moze, bez ikakvog problema optuziti za antisemitizam je Kulenović.
Izrael je u proteklih pedesetak godina poubijao preko milijun Palestinaca, Egipćana, Libanonaca, Sirijaca koji su također Semiti.

Opet vraćanje na izmijenjenu definiciju pojma "antisemitizam". Uz to, malo je neobično da asistent na Fakultetu političkih znanosti ne zna da je ukupan broj žrtava, na obje strane (arapskoj i izraelskoj), od 1948. godine do danas, oko 75 tisuća.
Time je izbio na neslavno prvo mjesto antisemitizma u svijetu.

Izgleda da Kulenović i umanjuje broj zrtava holokausta.
Izrael, logikom da je svaki Palestinac terorist, neprijatelj kojeg treba uništiti, ne razlikujući boračko od neboračkog stanovništva, ponavlja Hitlerovu logiku da je svaki Židov neprijatelj Reicha.

Opet laž, bez trunke dokaza.
Hammas, kao i libanonski Hizb Allah predstavljaju novu generaciju oslobodilačkih pokreta, uspješnijih u borbi protiv Izraela od svojih prethodnika.

Citati iz Hizb Alahovog tjednika "Al-'Ahd":
The Jews are the enemy of the entire human race. (2.2.'91)
The Jews constitute a financial power ... They use funds to dominate the Egyptian media and infect its society with AIDS. (13.12.'91)
The Torah inspires the Jews to kill. (6.12.'91)
Ovi citati nikako nisu iznimka.
Šeik Yassin mrtav je opasniji nego živ.

Najednom, Kulenoviću je stalo do dobrobiti Izraela?
Izrael ga je učinio mučenikom, pokazavši svim Arapima da je riječ o zločinačkoj organizaciji koja se krije pod krinkom države.

Prerano sam se ponadao.
Izrael se ne libi ubijati žene, djecu, starce, invalide, ne libi se protjerivati ljude, uništavati obitelji, proglašavati cijeli narod terorističkim, odbijajući shvatiti da je upravo on izvor zla.

I to napiše nakon sto je cijeli židovski narod proglasio zločinačkim...
Ljude spremne na mir sa Palestincima, poput premijera Yitzaka Rabina, ubijaju židovski ekstremisti, jer Izrael ne želi mir.

Čudna logika, jedan ekstremist ubije Rabina, većina naroda podržava Rabina, dakle Izrael ne zeli mir.
Danas je Davidova zvijezda za Arape ono što je nekada za Židove bio Kukasti križ, a svojim djelima Izrael besramno pljuje na svih šest milijuna ubijenih Židova u Drugom svjetskom ratu.

Istom Kulenoviću, koji umanjuje broj mrtvih u holokaustu, koji naziva neonacističke organizacije (vidjeti program Hamasa, 22 clanak, ili citate iz Hizb Allahovih publikacija - nema program Hizb Allaha na internetu), najednom je stalo do žrtava Holokausta.
Izrael se, od nekadašnje nade čovječanstva pretvorio u svjetsku sramotu, zlo koje treba izolirati.

Kulenović je započeo članak da je nastanak Izraela zločin, po 25. put si uskače u usta.

Kulenovićev članak je vrlo koncentrirana zbirka antisemitskih floskula, skrivena iza autorovog new age ljevičarstva.

Link na članak (VIPMet, 26. ožujka, 2004.)


1 odgovor(a) na “ZAŠTO JE NASTAO OVAJ BLOG”

  1. Anonymous Anonimno 

    It is I, crtica :)

    Možda ne bi bilo loše kontaktirati g Kulenovića ili ostaviti komentar na vip.hr (mislim kako tamo ima kolumne)?

Komentiraj

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Impresum: