Kritika medijskih izviješća s Bliskog istoka i o Bliskom istoku, s posebnim osvrtom na hrvatske medije



PAVLE KALINIĆ , TREĆI PUT (by Moud Al Abu Dowa)


E-mail this post



Zapamti me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Umjesto Palestine stvara se 'arapobantustan'.

Prenosimo komentar sa T-portala:

Kaliniću???? I tebi je netko dao neku titulu??
Ja ti ne bi dao prolaz u osnovnoj za nepoznavanje povijesti!

Prvo: Rezolucija 181 se ne tiče CIJELE Palestine, jer je Britanska provincija Palestina bila od Mediterana do Iraka - sa Jordanom, Sirijom, Izraelom, Gazom, Zapadnom obalom, Libanonom! PRVO je stvoren JORDAN (Transjordan) i SIRIJA, a zatim se dodjeljivala zemlja Izraelu i Palestini! Dakle, o kakvih ti to "53%" i "47%" pričaš?? Koje Palestine?

Drugo: što nigdje ne kažeš zašto se 1967. uzima kao točka od koje se dalje ne ide?! Što ne kažeš da je 1948. Egipat ANEKTIRAO Gazu, da je Jordan ANEKTIRAO Judeju i Samariju (Zapadnu obalu), da ih je SVIJET ZATIM PRIZNAO, pa odigrati drugacije prema Židovima je - što, Kalinicu?! Što ne kažeš nigdje da JORDAN nije htio dozvoliti Državu Palestinu nakon 1950-te, da je Sirija imala gadan unutrašnji sukob s PLO-om jer su htjeli Palestinske teritorije samo za sebe, što ne kažeš da je HAFEZ ASSAD direktno rekao Yasseru: "You do not represent Palestine as much as we do. Never forget this one point: There is no such thing as a Palestinian people, there is no Palestinian entity, there is only Syria. You are an integral part of the Syrian people, Palestine is an integral part of Syria. Therefore it is we, the Syrian authorities, who are the true representatives of the Palestinian people". Što to ne kažeš?

Što nigdje ne kažeš da Bush nigdje nije potpisao da je Jeruzalem izraelski glavni grad? Što ne kažeš da se Jeruzalem sastoji od STAROG GRADA, gdje se nalazi i AL-AQSA, i da je UPRAVO TO sporno područje!? I da Izraelce blago boli ona stvar za ABU DIS, predgrađa na istoku Jeruzalema, koja su odredjena da budu glavni grad buduće Drzave Palestine?! I što ne kažeš da je prije 8 mjeseci bila peticija u tom istom Abu Disu da se OSTANE U IZRAELU!? Kako to tumačiš - Palestinci zele ostati u Izraelu?!

I kad smo vec kod toga: što nisi napisao da je plan UN-a od 29.11.1947. godine, koji govori o podjeli na židovsku i arapsku Palestinu s Jeruzalemom kao INTERNACIONALNOM ZONOM, naišao na vrlo violentne reakcije kod Arapa!? Da već u STARTU nisu htjeli pristati ni na kakav IZRAEL, iako su dobro znali da je BRITANSKA PROVINCIJA PALESTINA dio COMMONWEALTHA i po međunarodnom pravu da ju BRITANIJA ima pravo rezati kako želi!? Iako je Britanija bila prema njima i VIŠE nego susretljiva - stvorila je JORDAN i SIRIJU, htjela je i PALESTINU - a Židovima je dala 15500 km2 (što je JEDVA cca 15% UKUPNOG teritorija Brit. Prov. Palest.), da NITI TO nisu htjeli prihvatiti!?

Govoriš ovdje o Deir Yassinu, ponavljaš iste spike kao i iz prošle kolumne, ponovno i ponovno: tebi netko PLAĆA ZA OVAJ COPY-PASTE? Nisi se ni potrudio barem donijeti podatke: da jesi, znao bi da je pokolj u DEIR YASSINU izvršio IRGUN i STERN GANG, koji su TERORISTIČKE ORGANIZACIJE! Da si malo viče citao, znao bi da je IDF nastao od HAGANE, koja se u tim područjima nije nalazila u to vrijeme! Što, za tebe je potpuno isto ako zločin napravi pripadnik Hrvatske Vojske ili netko iz neke paravojne postrojbe!?
I NIGDJE nisi naveo koliko ih je ubijeno: da si tražio na sva tri izvora, načao bi da IZRAELCI tvrde da ih je ubijeno između 220 i 250, da ARAPI tvrde između 100(!) i 1000, da UN govori o nekih 200!

Nisi, zanimljivo, nigdje napisao ništa o Gush Etzionu (na jugu Jeruzalema) gdje je arapskoj strani u masakru asistirao i Jordan. Tamo su naime od 1943 – 1948 nastala 4 naselja - Kfat Etzon, Masuot Yitzack, Ein Tzurim i Revadim sa ukupno 450 stanovnika. Godine 1948. sva su četiri naselja potpuno razorena: ubijeno je 240 muškaraca, žena i djece, a ostatak, njih 260, odvedeno je u logore.

Ti bi kao trebao biti "stručnjak", a ti ili NIŠTA ne napišeš ili pišeš propagandne pamfletiće! I za ovo ti dobijas lovu!

Govoriš o 750.000 izbjeglica u Naqba: NIGDJE ne pišeš od kud ti to?! Arapski izvori govore o milijun, Izraelski o 500.000, UN tvrdi 630.000! Ovo što si napisao smrdi na onog holocaust-deniera Garaudyja...

Onda dalje pises o 300.000 izbjeglica 1967.! Nije 300.000 vec 350.000, i 95% iz Judeje i Samarije (sa Zapadne obale Jordana)! 200.000 ih je otislo u Jordan, 110.000 u Siriju, 40.000 u Egipat!
I nisi napisao da ih se do 1971. vratilo 40.000. Tako da je ovo tvoje: "I te izbjeglice imaju pravo na povratak, za što Izrael nikada nije pokazao ikakav interes." zapravo - LAŽ ili NEZNANJE. Pa ti izaberi.

Druga stvar: ti ili NE ZNAS ili NAMJERNO NEĆEŠ REĆI razliku izmedju REZOLUCIJE VIJEĆA SIGURNOSTI i REZOLUCIJE OPĆE SKUPSTINE! Vijeće sigurnosti - obvezatno! Opća skupština - neobvezatno! Evo ti i primjera: da nam je OPĆA SKUPŠTINA dala naredbu da se povučemo iz, primjerice, Srednje Bosne, samo bi se nasmijali i nikom ničta! Da je VIJEĆE SIGURNOSTI dalo istu naredbu - MORALI bi se povući!
A ti malo proisurfaj po UN-ovom siteu pa si pogledaj da je IZRAEL poštovao rezolucije VS-a, a da ga je - uglavnom - bolio penis za one od OS-a. Dobar primjer ti je rezolucija o povlačenju iz Libanona koju je IZRAEL ISPOŠTOVAO.

Što se ne bi moglo reći za neke arapske zemlje na koje ti ocito imas slabu točku, a?

Nadalje nešto pišeš o sigurnosnoj ogradi: govoris da se "svaki dan otima Palestinska zemlja"! Nisi očito NIŠTA čitao o tome da su palestinski građani podnjeli tužbu Izraelskom glavnom tuzilastvu koje je onda TUŽILO DRŽAVU IZRAEL pred VRHOVNIM IZRAELSKIM SUDOM! I onda - tužbu DOBILI!? Da su čitavi KILOMETRI te iste ograde bili RAZMONTIRANI, da je Država Izrael morala platiti cca 4 milijuna šekela odštete tim istim stanovnicima, što im se u ovom trenutku navodno isplaćuje, te da je VRHOVNI SUD IZRAELA zabranio - da, ZABRANIO! - daljnju gradnju dok od IDF-a ne dobije U DETALJE plan gdje će U METAR te ograda ići, te PISMENI KONSENT OD SVAKOG preko čije zemlje prelazi!

I zaboravio si - naravno - napomenuti da je jedan od sudaca Vrhovnog suda Izraela ARAPIN: Al-Khasawneh! To ti se očito ne uklapa u sliku "genocida bez granica" koju Izraelci rade naprosto zato jer im je dosadno!

Naravno, pišeš i o nekom "intenziviranju sukoba"... "Stručnjaci" tvojeg kalibra pisali su i o "eskalaciji" na samom Arafatovom pokopu! I o tome da je "Izrael otvorio vrata pakla" kad je ubio Yassina! I što se dogodilo? Ništa! UN navodi da je broj bombaških napada na civile četverostruko MANJI! Nisam siguran što vi "salonski ljevicari" smatrate pod "otvaranjem vratiju pakla", ali to ja citam kao "opću eskalaciju, opći rat" itd. A o Yasserovom sprovodu je dobro pokazala slika na TV-u - Palestinske snage sigurnosti morale su smirivati gomilu da ne rastrgaju jedni druge!

-------------

Kaliniću, da tebi netko da kolumnu s ovakvim znanjem, ovakvim prepisivanjem iz Garaudyja i ovakvim nečim... nije ni čudo da nam znanost izgleda ovako kako nam izgleda, ako si ti primjer "hrvatskog stručnjaka". A činjenica da si bio Račanov savjetnik mi jasno pokazuje zasto smo imali slabu vanjsku politiku u razdoblju SDP-a...

Zapravo, znaš što? Prevest ću ja tvoju zadnju i predzanju kolumnu i poslati na adrese svoja dva frenda u Izraelu, jednom arapskom profesoru na Sveučilištu u Tel-Avivu te jednom židovskom u Jeruzalemu. Baš me zanima njihovo misšljenje...

Za mene tvoje kolumne nisu nikakva kritika Izraela - jer bi analiza bila dublja i bolja - već jednostavno popularno mondijalno - najćepće, što je najtužnije, ljevičarsko - pljuvanje: danas je u modi pljuvati bilo sto sto dolazi izvana.

Zanimljivo da nisi ni riječ napisao, primjerice, o SUDANU, gdje je četiri puta vise mrtvih nego u Izraelu! Ali - tamo su Muslimani bad guys, pa te malo j''e bias, a?

Link na članak


Oznake:


0 odgovor(a) na “PAVLE KALINIĆ , TREĆI PUT (by Moud Al Abu Dowa)”

Komentiraj

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Impresum: