Kritika medijskih izviješća s Bliskog istoka i o Bliskom istoku, s posebnim osvrtom na hrvatske medije



CRTICA IZ HRVATSKIH MEDIJA


E-mail this post



Zapamti me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...



Jučer je, na cesti za Gush Etzion, izvršen teroristički napad Brigada mučenika al Akse (krilo Fataha) na ljude, koji su čekali prijevoz za Gush. Naslovi o tom dogašaju u hrvatskim medijima - nula.

Kao odgovor na taj događaj, Izrael je prekinuo kontakte s Palestincima (još od Osla, Palestinci u mirovnom procesu imaju i neke obveze - npr. boriti se protiv terorizma na svom teritoriju, da ne govorimo o razoružavanju vlastitih pripadnika; naime, Fatah, čije su krilo i Brigade mučenika al Akse, je još uvijek vladajući pokret Palestinskoj Samoupravi).

Danas, naslov u Večernjaku: Izrael prekinuo sigurnosne kontakte s Palestincima

Što je u pitanju: inercija, intelektualna ljenost, bezmozgovno copy/paste s linkova HINA-e, ili Al Jazeere, politički aktivizam? Niti znam, niti me, iskreno govoreći zanima. Niti bi me trebalo zanimati. Ono što mene zanima jest slika, koja se ovakvim neodgovornim novinarstvom gradi o Izraelu. A znam kakva se slika gradi, jer sam donedavno i živjela u Hrvatskoj i imam još uvijek i mnogo prijatelja i poznanika u Hrvatskoj... a to su redom ljudi, koji nemaju negativno stajalište o Izraelu... ali su zbunjeni tom slikom.

Što li tek misle oni, kojima Izrael nije simpatičan?

Tko će snositi odgovornost za (ne)namjerno negativno portretiranje Izraela i moguće posljedice?

Oznake:


0 odgovor(a) na “CRTICA IZ HRVATSKIH MEDIJA”

Komentiraj

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Impresum: