Kritika medijskih izviješća s Bliskog istoka i o Bliskom istoku, s posebnim osvrtom na hrvatske medije



HA'ARETZ UHVAĆEN U (JOŠ JEDNOJ) LAŽI


E-mail this post



Zapamti me (?)



All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...





Ovaj je blog zamišljen kao osvrt na izvješćivanje hrvatskih medija o Bliskom istoku, ali smtrajući ovu vijest ilustrativnoj, objavljujemo je ovdje:
Makor Rishon objavio je da Haaretz mora platiti 24,000 šekela z alažno izviješće jedne od svojih novinarskih zvijezda, Akive Eldara, koji je defamirao Aryea Kinga, člana stranke Moledet i središnje figure oko zalaganja za razvoj židovske četvrti u istočnom dijelu Jeruzalema.

Ha'aretz se složio platiti navedeni iznos, a koji je predložio Jeruzalemski regionalni sud - što je 3 puta više od onoga, što je zahtijevao nižestupanjski sud; Ha'aretz je radije odlučio platiti uvećani iznos, nego se suočiti s presedanom, koji bi ga natjerao da objavi demantij na svakom mjestu, gdje je laž bila i objavljena, uključujući tu i englesko web izdanje Ha'aretza.

Naime, jeruzalemski Općinski sud ranije je naložio Ha'aretzu da Kingu isplati 8,000 šekela, jer je kao olakotnu okolnost shvatio to, što je Ha'aretz ubrzo objavio demantij te vijesti u svom hebrejskom izdanju.

King je uložio žalbu, obrazlažući je činjenicom da se demantij nikad nije pojavio u engleskom izdanju novina, na web siteu, ili u bilo kojem mediju, koji je objavio Ha'aretzovu laž.

Na Ha'aretzovu žalost, ideološka se istina na sudu se ne računa pod argument.

U svojoj je kolumni Eldar lagao da:
The son-in-law of [Irwin] Moskowitz, Aryeh King, manager of the Kedumim building company which is building the [Jewish] neighborhood [on the Mount of Olives], is the head of a Moledet cell at Hebrew University.
Eldarje također napisao da:
King told the local newspaper Jerusalem on Feb. 21 that he intends to populate 40 houses, with or without the city's permitting.


Kao što je Makor Rishon izvijestio:
King never married one of Moskowitz's daugthers, did not manage the Kedumim building company, and didn't even serve as the head of Moledet at Hebrew University. He also didn't say in his interview with the Jerusalem newspaper that he intended to populate the houses without permitting.


O ostalim slučajevima Haaretzovog r azvlačenja istine više na slijedećem linku.


0 odgovor(a) na “HA'ARETZ UHVAĆEN U (JOŠ JEDNOJ) LAŽI”

Komentiraj

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Impresum: