Kritika medijskih izviješća s Bliskog istoka i o Bliskom istoku, s posebnim osvrtom na hrvatske medijePROSTITUCIJA NOVINARSTVA PO REUTERSU


E-mail this postZapamti me (?)All personal information that you provide here will be governed by the Privacy Policy of Blogger.com. More...Reuters je danas priznao da je digitalno uredio fotografije izraelskog bombardiranja Libanona, dodavši mnogo više dima.

Fotografija pokazuje zračnu snimku Beiruta, nakon napada izraelskog zrakoplovtva, na kojoj se ističu dva stupa dima iznad grada. Ispod fotografije piše : Smoke billows from burning buildings destroyed during an overnight Israeli air raid on Beirut's suburbs.

Agencija je povukla fotografiju, ispričala se i ojavila originalnu fotografiju. Fotograf Adnan Hajj je suspendiran do kraja istrage.

Reuters su o alternaciji fotografije obavijestili američki blogeri, koji su primijetili da stupovi dima izgledaju potpuno jednako i da je dio fotografije ponovljen nekoliko puta.

Scenu je fotografirao Adnan Hajj, koji je fotografirao i posljedice izraelskog napada na Qanu/Kanu u kojoj su Libanonci tvrdili da je poginulo 56, a kasnije je Human Rights Watch potvrdio smrt njih 28.

Više o pokušaju podvale Reutersovog fotografa
... i još...

Oznake:


0 odgovor(a) na “PROSTITUCIJA NOVINARSTVA PO REUTERSU”

Komentiraj

      Convert to boldConvert to italicConvert to link

 


Impresum: